nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #109 - 19 september 2016Volgende week opent LhGWR haar culturele seizoen tijdens Unseen Photo Fair. De vijfde editie van dit feest rondom fotografie belooft voor LhGWR een bijzonder moment te worden, zeker gezien alle ontwikkelingen rondom de kunstenaars die we presenteren. Daan Paans is geselecteerd als Foam Talent, Lana Mesic presenteert haar langverwachte boek Clever Eyes, en samen met Clare Strand presenteert LhGWR een customised kermisattractie op het Westergas-terrein. Maar, er is nog veel meer nieuws! Tijdens de zomerstop is LhGWR weer eens flink door elkaar gehusseld, waardoor de winkel er weer zonnig op staat en er een video-presentatie-ruimte bij kan komen. Kom dus vooral weer eens langs!Unseen Photo Fair


Le monde avant la création de l'homme III, 2015 © Daan Paans


Van Foam Talent 2016 Daan Paans toont LhGWR het project Rhinoceros dat eerder dit jaar bij LhGWR in première ging. Zoals in het leeuwendeel van zijn werk speelt in Rhinoceros het begrip tijd een belangrijke rol, en dat spitst zich toe op de menselijke zoektocht om tijd en vergankelijkheid te verklaren én onder bedwang te krijgen. In Rhinoceros stelt hij aan de hand van drie case studies één hoofdvraag: Hoe beînvloeden de steeds tastbaarder wordende verbeeldingen van het verleden en de toekomst onze hedendaagse realiteit?


Tower I, 2016 © Lana Mesic


LhGWR presenteert vier nieuwe werken van Lana Mesic, van het project Towers, dat nog volop gaande is. In Lana’s werk is tijdens haar studie al een doorlopende thematiek ontstaan, die het van een uitgesproken karakter voorziet. Haar meerjarige project Clever Eyes is het vertrekpunt geworden van een Codex Invisiblis die zij doorlopend naar eigen inzicht en welbevinden invulling geeft; zoekend naar verbeeldingen van het onzichtbare. In de afgelopen tijd heeft ze zich een zijsprong gepermitteerd en is ze kaartenhuizen, of beter kaartentorens, gaan bouwen in haar studio.Met veel plezier en een gezonde dosis bravoure presenteert LhGWR, in samenwerking met Unseen Photo Fair, Clare Strand’s kermisattractie All that Hoopla. Met deze installatie onderzoekt Strand (met een knipoog, of misschien ook niet) een nieuwe vorm van interactie tussen kunst en publiek, en laat ons kennismaken met een verfrissende benadering van het kopen van kunst. In haar attractie worden bezoekers uitgenodigd om, tegen een kleine betaling, ringen te werpen. Zo biedt ze het publiek de kans om een limited edition print te winnen. Dus kom een gokje wagen; altijd prijs!Nieuwe tentoonstellingen bij LhGWR vanaf 30 september


Hoopla (detail), 2016 © Clare Strand


All that Hoopla | Clare Strand
Na Unseen Photo Fair wordt All that Hoopla van Clare Strand opgebouwd in de tentoonstellingsruimte in Den Haag, waar het ter nauwer nood in zal passen. Daar zal het als een melancholisch residu van een inspirerend beursweekend vol interactie, opnieuw worden gecontextualiseerd. De tentoonstelling opent op 30 september tijdens Hoogtij. Wim van Sinderen (Senior curator, Fotomuseum Den Haag) zal met een eerste worp de opening van de show inluiden.


Color Trap, 2016 © Sara-Lena Maierhofer


Jungle Paintings | Sara-Lena Maierhofer
Voor Jungle Paintings reisde Sara Lena Maierhofer (1982, DUI) af naar de ondoordringbare jungle rondom de uitgestorven vulkaan Mount Bosavi in het oosten van Nieuw Guinea. Sinds de laatste uitbraak hebben zich in de 1.000 meter diepe krater ongekende flora en fauna ontwikkeld. Twee maanden na haar terugkeer presenteert Sara-Lena haar eerste bevindingen. In haar installatie combineert ze beelden van haar reis met beelden uit haar herinneringen en verbeelding, waardoor iedere vorm van betrouwbaarheid teniet wordt gedaan. De referentie aan de werkelijkheid verdwijnt waarmee in potentie alles mogelijk is. 
Boeklancering Clever Eyes - Lana Mesic
We hebben er even op moeten wachten, maar de publicatie van Lana Mesic Clever Eyes is klaar! Het is een inzicht geworden in haar zoektocht naar de visualisatie van het onzichtbare, vol met wonderlijke en inspirerende verbeeldingen. Lana’s onbegrensde gedachten hebben goden, demonen en andersoortige mythische karakters tot leven gebracht en zijn op een vernuftige wijze samen met grafische ontwerper Karin Mientjes in haar eigen Codex Invisiblis gegoten. De publicatie is tijdens Unseen Photo Fair verkrijgbaar in de stand van LhGWR, en daarna in de winkel op de Stationsweg.
Op vrijdag 23 september om 14:00 uur zal Lana op de Unseen Book Market haar boek signeren.

Lana Mesic in AMC
Om maar even bij Lana te blijven; tot en met 10 November is haar serie Anatomy of forgiveness te zien in de Brummelkamp Galerie van het Amsterdam Medisch Centrum. Deze serie maakte Lana op verzoek van het Haagse Creative Court voor het project Rwanda 20 years en wordt met regelmaat in het buitenland getoond. Dit is dus een uitgelezen moment om het in Nederland te zien.

Daan Paans genomineerd voor het Kf Hein Kunststipendium 2016
Samen met vier andere kunstenaars is Daan Paans genomineerd voor het Kf Hein Kunststipendium 2016, dat bestaat uit een geldbedrag van € 20.000,- en een expositie in De Nieuw Utrecht Kamers in het Centraal Museum. Vrijdag 23 September vindt de uitreiking plaats en we zouden het fantastisch vinden als jullie die dag allemaal met ons mee duimen.Wat doen de andere kunstenaars dan?


White flag / Black flag, video still, 2016 © Thomas Kuijpers

Thomas Kuijpers is all over the place
Deze herfst is Thomas Kuijpers alom vertegenwoordigd. Vanaf 8 oktober zal zijn recente tentoonstelling bij LhGWR Paradigma II vrijwel volledig worden gepresenteerd in Museum Arnhem in de groepstentoonstelling Millenials - Jonge kunstenaars in beeld.
En, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven toont hij op uitnodiging van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zelfs op twee plekken zijn werk. In de tentoonstelling In No Particular Order zijn enkele werken te zien uit zijn recente tentoonstelling Paradigma II. Ook zal er in de Strijp Area werk te zien zijn van zijn trip naar Rio de Janeiro, dat rondom de Olympische Spelen plaats vond.


Promo video Re-Streaming Reality #1

Pierre Derks gaat grenzen over
Van 1 tot 31 oktober vindt in Cincinatti de Fototfocus Biennial plaats. Galerie Wave Pool organiseert in die periode een tentoonstelling over surveillance. Ze nodigden Pierre Derks uit om op het terrein van de biënnale, in een opblaasbare dome een nieuw werk te maken dat een directe relatie heeft met zijn project Screening Reality dat in 2013 bij LhGWR voor het eerst was te zien.


Tentoonstellingsoverzicht bij Onomatopee

Marleen Sleeuwits ook al op twee plekken tegelijk
Naar aanleiding van de release van haar monografie On the soft edge of space maakte Marleen Sleeuwits in samenspraak met Freek Lomme een tentoonstelling bij Onomatopee in Eindhoven. De gelijknamige show toont werken uit Marleens recente verleden, zowel fotografisch als sculpturaal, en loopt nog tot en met 30 oktober.
Samen met Femke Dekkers maakte Marleen een site-specific installatie bij Punt WG in Amsterdam. Het indrukwekkende resultaat van een korte werkperiode is nog te zien tot en met 9 oktober.


Theedoek 3 © Krista van der Niet

Krista van der Niet
Tot en met 30 oktober is er nog werk te zien van Krista van der Niet in de tentoonstelling Eten bij de kunstenaar bij de Mesdag Collectie in Den Haag. Voor de tentoonstelling werd werk van Krista geleend uit de ING Collectie. Ondertussen verscheen op ignant.de een interessant artikel over haar nieuwste werken.


Schrödinger, Slide projection, 1/1, 2016 © Alexandra Crouwers

Alexandra Crouwers
Tot 9 oktober zijn in de groepstentoonstelling 30 jaar De Ziener bij De Markten in Brussel nieuwe werken te zien van Alexandra Crouwers.


Uit de serie The Floating Population © Nadine Stijns

Fellowship MIAP voor Nadine Stijns
Op basis van het projectvoorstel The Anarchist Citizenship is Nadine Stijns geselecteerd voor de eerste editie van MIAP Storytelling Fellowship. Het project, waarvoor Stijns samenwerkt met curator Amal Alhaag, richt zich de post-conflict samenleving van Somaliland, een regio in het Noorden van Somalië. Binnenkort wordt besloten welke van de zes projecten ook financieel worden ondersteund door de bevlogen inspirators van MIAP.

En verder
Op 30 september is er weer een nieuwe Hoogtij (tijdens de opening van Clare Strand en Sara-Lena Maierhofer) en op 2 oktober is er een Art Walk With Me waar je je nog voor kunt inschrijven.Als laatste: over de bijdrage van Gemeente Den Haag
Het had de nodige voeten in de aarde, maar zo vlak voor het einde van het proces rondom het Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2017-2020 van Gemeente Den Haag is er ook namens het College van gemeente Den Haag groen licht gekomen voor de plannen van LhGWR. Het ziet er dus naar uit dat jullie voorlopig nog kunnen binnenvallen op Stationsweg 137. We danken de Adviescommissie, Wethouder van Cultuur Joris Wijsmuller en het College van Den Haag van harte voor het vertrouwen dat ze in LhGWR uitspreken. 
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.