nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #107 - 15 april 2016Tentoonstellingen tot en met 23-04 2016


Safe Distance | Rune Peitersen

De tentoonstellingen Safe Distance van Rune Peitersen en Perpetual Moment of Pause van Tine Guns gaan alweer de laatste week in! Speciaal voor de tentoonstelling van Rune Peitersen hebben Vincent van Velsen en Hester Keijser over zijn werk geschreven. Nog te bezichtigen tot en met 23 april 2016.


Perpetual Moment of Pause | Tine GunsWat doen onze kunstenaars zoal
Daan Paans is genomineerd voor het tweejaarlijkse K.F. Hein Stipendium, een begerenswaardige aanmoediging tot het maken van nieuw werk. De vijf genomineerden werken hun voorstel nu verder uit tot een schetsontwerp en het ontwerp dat het best in de smaak valt wordt geëerd met een prijs van 20.000 euro en een tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht. Duim voor Daan!
 
Le monde avant la création de l'homme #II © Daan Paans


Forming Synchrony, video still © Sjoerd Knibbeler

Tijdens de 31e editie van Festival International de La Mode et de La Photographie in Hyènes toont de winnaar van vorig jaar Sjoerd Knibbeler in een solotentoonstelling zijn nieuwe videoinstallatie Forming Synchrony. Hij werkte samen met Patrouille de France, het aerobic demonstratie team van de Franse luchtmacht. Sjoerd’s werk is momenteel ook te zien tijdens Quickscan #2 in het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam) en aan het eind van de maand in Toronto tijdens het CONTACT fotofestival.


Photography Extended ll - Museum Het Valkhof

Tot en met 8 mei is er nog werk te zien van Marleen Sleeuwits in het Valkhof Museum in Nijmegen in de tentoonstelling Photography Extended ll en in het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam) in de tentoonstelling Quickscan #2.


Hacking Habitat - Art of control - Internationale Kunstmanifestatie 2015-2016 - Utrecht


  In de internationale tentoonstelling Hacking Habitat van curator Ine Gevers en haar bevlogen team kun je nog tot en met 5 juni een ruimtelijke installatie van Thomas Kuijpers’ Jihadis-jassen zien.

Zijn installatie When the Twins were still beautiful reist af naar Polen en wordt van 12 mei tot 12 juni getoond op het Krakow Photomonth Festival 2016 in een tentoonstelling die gecureerd is door Iris Sikking.


The Poisson’s Equation, video still © Alexandra Crouwers

The Poisson’s Equation (2014) van Alexandra Crouwers maakt deel uit van het ‘On the Air’ programma van DAD dat is gecureerd door Carlos Cardenas.


Video still © Sarah Carlier

Het lijkt even stil rondom Sarah Carlier, maar ze is druk bezig met de productie van nieuwe werken. Ter voorbereiding op haar solo tentoonstelling in 2017 reisde ze af naar The Deep South, USA. Mister Motley schonk al aandacht aan haar reis.LhGWR shop | Nieuwe publicaties

 

32 Vogels van glas - Maria Roosen

Bij haar schoolopdracht bij de O.G. Heldringschool in Den Haag heeft Maria Roosen i.s.m. Stroom Den Haag de publicatie 32 Vogels van glas en een poster uitgegeven.Parafernalia - Floor Terburg
Over verlaten huizen van mensen die niet meer onder ons zijn.
Oplage 100
 

You run around town like a fool and you think that it's groovy - Chantal Rens
Een collectie collages, oplage 500 genummerd en gesigneerd.

 Tweetbundels - Jan Dirk van der Burg
Ongevraagde autobiografische bloemlezingen van de opmerkelijkste Twitteraccounts.
Gebundeld in een box van 10, of als los exemplaar (nog maar een aantal verkrijgbaar).LhGWR shop | Uitgelicht
Tot 4 september in Fotomuseum Den Haag.

Koffie? - Ivo van der Bent
Het resultaat van 138 ‘voorafmomenten’ met bekende Nederlanders. In eigen beheer uitgegeven en vormgegeven door Floris de Vries.
 

Gezien in Gemeentemuseum Den Haag.

Sproken / Fairy Tales - Christie van der Haak
Ontworpen door Studio Renate Boere, is een co-uitgave van Stroom Den Haag en Jap Sam Books

 
Te zien in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en Museum Het Valkhof in Nijmegen

On the Soft Edge of Space - Marleen Sleeuwits
276 pagina’s met werk van Marleen Sleeuwits die voor dit boek een grote maquette bouwde die diende als een fictieve tentoonstellingsruimte. In deze maquette met een schaal van 1:6 werd het werk op schaal tentoongesteld en vervolgens zo gefotografeerd dat het lijkt of je als lezer van het boek  bezoeker van deze expositie bent. Achterin het boek is ruimte om de werken één voor één te bekijken.
Uitgegeven door Onomatopee en vormgegeven door Karin Mientjes van Collective Works. Teksten door Edo Dijksterhuis, Basje Boer en Freek Lomme.


Te zien in GEM - Textile Colour Fields - Fransje KillaarsDe kleurrijke installaties van Fransje Killaars (1959) zijn driedimensionale schilderijen die bestaan uit handgeweven tapijten, stoffen en strengen wol in alle denkbare kleuren. Textiel vormt het basismateriaal in haar unieke oeuvre. Maar behalve autonome installaties maakt Killaars bijvoorbeeld ook uniek tafeltextiel om dagelijks te gebruiken. Verkrijgbaar bij LhGWR!


LhGWR shop | Nieuw


Michelle Schmit, ontwerper van MIES shawls, gebruikt de zelfkant van stoffen van verschillende materialen, dessins en kleuren voor haar unieke sjaals. Kenmerkend zijn hierbij ook de voor- en achterkant die verschillend van 'stemming' zijn. Ze worden door zowel dames als heren gedragen.


 

 

 

Bij tassenontwerpster Elvira Vroomen draait het vooral om vorm, materiaal en prints. Voor dit label dan ook geen tassen behangen met gespen en ritsen maar pure vormen en helder materiaalgebruik. Altijd voorzien van een twist door het plaatsen van in het oog springende gelaserde, geborduurde of gezeefdrukte prints. Elvira Vroomen gebruikt eco leder in haar handgemaakte items.Solo tentoonstelling Thomas Kuijpers vanaf 30 april 2016


'white flag / black flag', 2016, Video still © Thomas Kuijpers

Op 30 april opent bij LhGWR de solo tentoonstelling Paradigma II van Thomas Kuijpers waarin hij zijn meest recente werk toont. Meer informatie volgt.


 
 
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.