nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #104 - 10 december 2015Nu te zienDear Kublai Khan van Lana Mesic is nog te zien tot en met 19 december. Op de laatste dag van haar tentoonstelling zal Lana vanaf 15.30 uur een rondleiding geven langs haar werk en vertellen over haar avonturen in Sao Paolo.In de persVorige week verhaalde Jeanne Prisser in De Volkskrant over haar reis naar de Haagse Schilderswijk. Over Lana's tentoonstelling bij LhGWR en Sybren Renema bij onze buurtgenoten Dürst Britt & Mayhew! Als je één van beide tentoonstellingen nog niet hebt gezien moet je het zeker even lezen, het heeft een bijzonder inspirerende werking!  Lana Mesic wint de Kracht van Rotterdam

Omdat ze kort geleden van Eindhoven naar Rotterdam verhuisde kon Lana Mesic meteen meedoen aan De Kracht van Rotterdam.
Een groepstentoonstelling in de openbare ruimte over Rotterdam, door Rotterdammers en voor Rotterdammers. Met haar mini-serie over IJsselmonde / Beverwaard won ze de Krachtprijs van 2015, een juryprijs voor de beste foto in de tentoonstelling.Lana Mesic’ one and only crowd funding christmas edition print saleWe gaan nog even door over Lana Mesic! De publicatie van haar project Clever Eyes is klaar om naar de drukker te gaan. Na een uitgebreid proces van het zorgvuldig uitkoken van een bijzonder smaakvol recept, samen met ontwerper Karin Mientjes, is het enige dat nog nodig is; een kloppende begroting. De Kracht van Rotterdam winnen was al een stap in de goede richting, maar voor dat laatste deel is er een x-mas print sale! Je kunt kiezen uit vijf verschillende prints voor maar 60 euro per stuk. Dus geef jezelf een cadeau, geef een vriend een cadeau, en geef daarmee Lana een cadeau!

De oplage is beperkt want de prints zijn alleen te bestellen tot en met 27 december, dus wees er snel bij!
Ga naar lanamesic.com om te bestellen.Thomas Kuijpers in FoamMet veel plezier nodigen we je uit om tussen 18 december en 31 januari een bezoek te brengen aan Foam. In Foam 3h zal de installatie 'When the Twins were still beautiful' van Thomas Kuijpers te zien zijn.Fotoboeken

 

Het is inmiddels een traditie dat aan het eind van het jaar lijstenmakers worden uitgedaagd om … een lijstje te maken van de beste fotoboeken van het jaar. In De Volkskrant verscheen een lijstje met de 15 beste Nederlandse fotoboeken van 2015. Natuurlijk staat daar Paper Planes van Sjoerd Knibbeler tussen; 2015 is het jaar van Knibbeler! Helaas is Sjoerd’s boek niet meer verkrijgbaar, maar we hebben wel veel andere boeken uit de selectie in de winkel.Nu bij LhGWR shopHet Rotterdamse ontwerpduo Witte Raven van Suzanne van Beest en Isaac Monté heeft een vrolijk en creatief DIY pakket voor de kerstperiode bedacht: Crafty Christmas Kit.

 
Met Crafty Christmas heb je alle onderdelen bij elkaar om je eigen kerstdecoraties te maken. Het pakket bestaat uit verschillende zwarte kartonnen onderdelen waarmee je vijf rendieren kunt bouwen. Verder vind je ook een lijmstift, glitter en lovertjes in het doosje om jouw creaties te personaliseren. Als laatste nog het touwtje er doorheen en deze familie van vijf is klaar voor de boom, in het raam of om de kersttafel aan te kleden.

Interior Reflections van Studio Thier & vanDaalen uit Eindhoven is een serie woonaccessoires met kleur en lichteffecten. Bij het aansteken van de 'Colour tea lights' ontstaan er kleurprojecties op de omgeving.

 

 

De 'Table mirror with candle' heeft een langwerpige spiegel en een groot kleurenfilter zodat je kunt spelen met kleur, reflectie en compositie en bij het vaasje 'Mirror vase' is de bloem door de spiegel ook van onder te bewonderen. 

Pepe Heykoop heeft naast de bekende Paper Vase Cover (om je lege fles om te toveren tot vaas) nu ook de Paper Vase Cover Small gemaakt om de ook je drinkglas om te toveren tot vaasje. Zijn Folded Lampshade zit net als de Paper Vase Covers opgevouwen in een envelop en kun je dus makkelijk cadeau doen.


 

Spelenderwijs zijn de uren, minuten en seconden onafhankelijk van elkaar te (her)positioneren bij Spacetime, een klok van de Haagse ontwerpstudio Other Nice Stuf. De drie kubussen kunnen bij elkaar worden gegroepeerd of binnen een ruimte worden verspreid. Hierdoor vindt er een interessante vertraging plaats bij het aflezen van de reële tijd.

 

 

De drie berken kubussen (10x10x10 cm) zijn behandeld met een matte hardwaxolie. Het binnenwerk is gezeefdrukt in drie gradaties en voorzien van een quartz klokmechanisme dat werkt op batterijen. Er zijn drie verschillende kleuren klokken.

 

 

Supercluster is ook van de hand van ontwerpstudio Other Nice Stuff uit Den Haag. Deze dynamische DIY lamp kun je door de asymmetrische vormvanuit ieder standpunt anders bekijken, en je kunt zelf de vorm en de positie van de lichtpunten bepalen. 

Je krijgr een vlakke plaat wit golfkarton, gerild en gestanst in ruitvorm (60 cm x 90 cm)
Er zitten drie stroomdraden bij met kleine stekkertjes (voor een eenvoudige verbinding met de lichtpunten), drie LED lichtpunten, een transformator (220v > 12v) en een stroomdraad (van lamp naar aansluitpunt) met eigenzinnig plafondkapje. Er is keuze uit drie kleuren draad.

 

De Prothese Collectie van Juliette Warmenhoven is een serie kannen ontwikkeld vanuit een onderzoek naar de tuit, zowel beeldend als functioneel. Door ieder object anders te detailleren is geen enkel werk het zelfde en groeit de collectie met de dag.Juliette Warmenhoven maakte ook keramische lepels in drie formaten. De geglazuurde serie is Spiegeltje spigeltje is een gelimiteerde oplage met eigen ontwikkelde kristal glazuren. De andere serie is afgewerkt met pigment tekening en heeft een verscheidenheid van kleuren en tekeningen. 

De pigment tekeningen van Juliette Warmenhoven komen ook terug in de Nest Bowls, een serie van vijf keramische kommetjes die als een nestje in elkaar passen. Vanuit de unanieme elegante vorm wordt er tijdens het maakprocedé voortdurend gespeeld met kleuren, afwerkingen, stookprocessen en materialen, een oneindig proces. 
 

Tassen heb je nooit genoeg, en dus haalde LhGWR Mink in hiuis. Mink is een Nederlands tassenmerk dat fun, fashion, kleur, kwaliteit én functionaliteit combineert in tassen om van te watertanden. Praktische tassen van kalfsleer met een vrolijke vintage look, die op verschillende manieren te dragen zijn. De tassen worden in Spanje geproduceerd, in een bedrijf waar de kunst van het tassen maken al van generatie op generatie doorgeven wordt. Deze tassen van Mink zijn in een gelimiteerde oplage gemaakt! 

De Herringbone collectie van Colette van Essen bestaat uit vintage zilveren onderdelen. Herringbone kun je dragen als ketting of als armband, drie keer om je pols gedraaid. Ieder sieraad is uniek en genummerd. Je vindt het nummer op de sluiting. 

LhGWR heeft de collectie van Maringe weer aangevuld met nog meer tassen en leren accessoires, zoals heerlijke warme winter wanten! 

 

De sieraden van Turina, al jaren trouw in de collectie te vinden bij LhGWR, zijn uitgebreid met twee nieuwe series: de Crystals en de Dots. Wij zijn fan!

 

 

We hebben de experimentele ABC collection van Turina ook aangevuld, kom snel kijken of jouw letter, of die van je lief er tussen zit!

 
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.