nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #80 - 24 mei 2013

lijn


Krista van der Niet
  Nieuwe tentoonstelling

Aanstaande zondag 26 mei om 16.00 uur opent de tentoonstelling "a bunch of metaphysical connections" met Krista van der Niet, Koen Hauser en Edwin Deen.

Op vrijdagavond 21 juni wordt er een rondleiding gegeven door de kunstenaars met een aanvullend programma. Meer informatie hierover volgt later.

De tentoonstelling is tot en met 7 juli 2013 te bezichtigen.

Lees meer over de tentoonstelling >>>


Edwin Deen
 
Koen Hauser

lijn

Wood-Collar In het Kader van LiefhertjeZondag 26 mei lanceert LhGWR 'In het Kader van Liefhertje’ de Wood-Collar van de jonge ontwerper Anne-Marijn van Rooij. Wood-Collar is een uniek vintage kraagje, vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde restanten van duurzaam hardhout. In het Kader van Liefhertje wordt haar nieuwste serie uitgelicht. Lees meer >>>

lijn

Vooraankondiging 3 boeklanceringen en een tentoonstelling!

 

Op vrijdagavond 14 Juni worden bij LhGWR drie boeken gelanceerd, Indre Klimaite, Niels Blekemolen en Daan Paans presenteren vol trots de finale van hun projecten. Lees meer >>>Daan Paans zal in navolging van zijn eerdere onderzoek in de projectruimte van LhGWR een tentoonstelling inrichten met een presentatie van zijn boek en de eerste prints van zijn project. Met veel plezier toont LhGWR hoe het zaadje dat vorig jaar werd gezaaid nu tot bloei is gekomen in een opmerkelijk boekwerk. Let wel: op vrijdagavond 14 juni zal door twee Nederlandse cryonisten een toelichting worden gegeven op hun wens ingevroren te worden na hun dood.

lijn

Wat doen onze kunstenaars zoal


Pierre Derks

Werk van Sarah Carlier en Pierre Derks is opgenomen in de presentatie van Unseen Photo Fair tijdens de Biënnale in Venetië.Twee werken van Marleen Sleeuwits werden door Brett Rodgers en Alec Soth geselecteerd voor het Belfast Photo Festival dat op 6 juni van start zal gaan.Hoewel je nog kunt bijdragen aan het project van Karianne Bueno vertrekt zij komende week naar de eenzaamheid van San Josef Bay in Canada.


Lana Mesic

Terwijl Christian Kryl wacht op zijn vlucht naar Monaco rolt Lana Mesic na een intensieve maand in Brazilië weer van de bagageband op Schiphol. Beiden werken aan nieuwe projecten waarvan we je op de hoogte zullen houden!

lijn

Een Libanees staartjeHet project dat LhGWR op initiatief van Anton Spruit en Marsel Loermans met studenten van de HKU deed, krijgt een bijzonder staartje. De eindpresentatie, een theaterstuk dat werd opgevoerd in Theater Kikker in Utrecht, zal half juni op het LAU International University Theatre Festival in Beiroet worden getoond.

lijn


  Art Walk With Me met Arno van Roosmalen

Het is nog niet te laat, je kunt je nog inschrijven voor de Art Walk With Me van aanstaande zondag, die onder de bezielende leiding van Arno van Roosmalen zal plaatsvinden. Aan de deelname zijn wel enige kosten verbonden, maar het is absoluut de moeite waard! Bij LhGWR zullen de drie deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling 'a bunch of metaphysical connections' bij wijze van preview een persoonlijke toelichting geven op hun werk. Kijk op www.artwalkwithme.nl wat er op het programma staat en reserveer.

lijn

Hoogtij

Op 30 mei vind weer een nieuwe editie van Hoogtij plaats. De deuren van twintig Haagse presentatieruimtes staan tussen 19.00 en 23.00 uur wagenwijd open voor toestromend publiek. LhGWR is uiteraard ook van de partij. Stel je eigen route samen op www.hoogtij.net

 

lijn

Nieuw in de boekwinkel

Er zijn heel veel nieuwe publicaties binnengekomen!  Border Theories
Elian Somers

Half februari opende Elian Somers' tentoonstelling Border Theories in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. De presentatie van het gelijknamige boek viel hiermee samen. In Border Theories onderzoekt Somers de verhouding tussen architectuur, politiek en geschiedenis in drie Russische steden met behulp van haar camera en historische documenten. In samenwerking met ontwerper Hans Gremmen is een intrigerende publicatie ontstaan, waar uitgeverij FW: trots op mag zijn.

€35,00

Extra Extra
Nouveau Magazine Erotique

Een gloednieuw magazine in tijden van crisis; wat een lef! Een cultureel tijdschrift vol terloopse erotische ontmoetingen die zich afspelen in een stedelijke context. Een fantastische uitgave van een groep enthousiaste makers onder de bezielende leiding van Natalie Hartjes. Met bijdragen van onder andere Aneta Bartos, David Haines, Hamid El Kanbouhi, Erik van Lieshout en Huib Haye van der Werf.

€15,00

 Ti
Roy Villevoye & Koos Breukel
€35,00
 

Punctum Issue 4 2013
Limonkraft
€12,00The Moon Has a Complicated Geography
Roma Publications
€15,00

 

Full Color
Karel Martens
€25,00The Lost Cent
Serge Onnen
€20,00

 

Lying Awake
Geert Goiris
€42,00The Krazy House
Rineke Dijkstra
€23,50
 

Peeping Tom's Digest 3: Beirut (incl. DVD)
Peeping Tom
€16,15

lijn

 
 
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.