nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #77 - 12 februari 2013

lijn

De absolute waarheid, maar welke?Zaterdag 16 februari 19.30 uur: Een avond vol meningen, overtuigingen, vraagtekens en heel veel waarheden.

LhGWR organiseert een bomvolle avond met twee rondleidingen, een boekpresentatie, een lezing en een discussie. Pierre Derks en Thomas Kuijpers bijten het spits af en vertellen in een rondleiding over hun tentoonstellingen. Jan-Dirk van der Burg verhaalt over zijn laatste publicatie Censorship Daily, waarin de zwaar gecensureerde Iraanse editie van NRC Handelsblad onder de loep wordt genomen. Daarna zal de tachtig jarige ufologe Jo van Buuren vertellen over haar waarheid: Zij werd, net als Travis Walton (die centraal staat in de tentoonstelling van Thomas Kuijpers) ruim dertig jaar geleden ontvoerd door een UFO. Daar gaan we daarna onder leiding van een moderator verder op in. (Toegang gratis)

lijn

Fotoboek!Zondag 17 februari vindt de eerste editie van Fotoboek! plaats in Het Nutshuis. Een bescheiden beurs voor fotografen, ontwerpers en alle liefhebbers van het fotoboek. LhGWR stelde een rondetafelgesprek samen met onder andere fotoboekgrootheden Roger Willems (grafisch ontwerper Roma Publications), Hester Keijser (curator East Wing) en Karin Mientjes (grafisch ontwerper Collective Works) dat wordt gemodereerd door Kim Knoppers (curator Foam). Tijdens het gesprek wordt ingegaan op de relatie ontwerper-fotograaf. Ook zijn we aanwezig met een boekenstand op de plaatselijke fotoboekenmarkt!

lijn

Nu bij LhGWRTot en met 24 februari kunt u nog naar de tentoonstellingen Screening Reality van Pierre Derks en Travis’ Encounter van Thomas Kuijpers (projectruimte).Overigens is Pierre Derks’ Screening Reality via een fotografisch verslag van Ed Jansen op Jegens&Tevens en in een scherpe analyse op The Verge verder wereldkundig gemaakt.

lijn

Hoogtij met HKUIn de aanloop naar Hoogtij werkt LhGWR samen met de Hogeschool van de Kunsten Utrecht aan een nieuw educatief project. 9 studenten van de opleidingen Writing for Performance, Theatre and Education, Interactive Performance Design and Games en Theatre Design gaan de uitdaging aan om op hun eigen wijze te reflecteren op het werk van kunstenaars Sarah Carlier, Pierre Derks en Nadine Stijns. De studenten verdiepen zich in het werk, de thematiek, de werkmethode, idealen, zorgen en ideeën van deze kunstenaars en reageren hierop met eigen werk. Het resultaat van deze ontmoeting tussen student en kunstenaar en tussen verschillende kunstdisciplines is eerst in een tentoonstelling te zien tijdens Hoogtij #32 op 8 maart. Een maand later presenteren zij in een theateromgeving op de HKU een nieuwe bewerking van hun tentoongestelde werk.

lijn

Wat doen onze kunstenaars zoal
Christian Kryl is geselecteerd door Fotomanifestatie Noorderlicht om zijn serie Top of the World een nieuwe verdieping te geven met het project Het Vervolg. Hij mag zijn kwaliteiten meten in een prachtige line-up van gerenommeerde fotografen zoals Ad van Denderen, Kadir van Lohuizen en Andrea Stultiens.

Volkskrant Magazine: De liefde bestaat! Twaalf interpretaties van kunstenaars, fotografen en een schrijfster. Met op de cover Krista van der Niet.Ahmet Polat, Marleen Sleeuwits, Lana Mesic en Stephan Keppel staan op de Longlist van de Dutch Doc Award 2013!


Omdat Lana Mesic als Europees toptalent werd uitgenodigd voor het jaarlijkse Plat(t)form bij Fotomuseum Winterthur om haar portfolio te tonen. De Duitse TV zender SWR maakte een impressie.

lijn

Nieuw in de winkelWe hebben weer een prachtig pakketje publicaties van FW: binnen gekregen met onder andere Singular Beauty van Cara Phillips, Things as they are van Elspeth Diederix en Hits van WassinkLundgren.Ook nieuw in de boekwinkel: Overnight Generation met prachtige vormgeving van Francesco Vedovato.

 

Verder verkrijgbaar bij LhGWR: De nieuw edities van OE Magazine en MetropolisM.

lijn


 
 
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.