nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #40 - 2 september 2010Expositie: Gijs Kast en Martyn F. Overweel

Zaterdagavond 4 september om 19 uur opent de eerste expositie van het nieuwe seizoen bij LhGWR. Met werk van twee zeer succesvolle tekenaars die beiden een voorliefde hebben voor handwerk en een rauwe en confronterende beeldtaal hanteren. Deze avond vindt ook de Haagse Museumnacht en Hoogtij plaats, de moeite waard dus om nu ook eens vanuit Amsterdam naar Den Haag te komen!!
  

Analog Fest

Mede op initiatief van LhGWR; een analoog weekendje met de nationale en internationale helden van de droge naald en de rakel. Analog Fest start op donderdag 9 september met lezingen. Op vrijdag zijn er workshops en openingen van 3 doorlopende exposities. Op zaterdag nog meer workshops en een afsluitend feest. Er is nog ruimte om deel te nemen aan de workshops.
Download programmaboekje (pdf) >>>
Wat doen onze kunstenaarsTijdens de eerste Haagse Museumnacht zal Sara Vrugt nieuw werk laten zien in het Gemeentemuseum Den Haag.Nadine Stijns is net terug van haar reizen naar China en de Filippijnen waar zij nieuw werk heeft gemaakt voor haar solo-expositie in oktober bij LhGWR.

 

Ahmet Polat maakt zich op voor zijn tentoonstelling in FOAM

Karin Mientjes en Peter Zijderwijk zijn genomineerd voor een Dutch Design Award voor de campagne die zij vorig jaar maakten voor het TodaysArt Festival. Ook dit jaar halen zij weer alles uit de kast voor het festival.

Alexandra Crouwers werkt aan een tentoonstelling in het S.M.A.K. en aan een zelf geïnitieerde publicatie i.s.m. verschillende artiesten. Pierre Derks werkt in alle rust aan de finale van het Minuscule Blue Helmets on a Massive Quest project. En David Elshout is hoofdverantwoordelijke voor de expositie bij Ship of Fools die in het teken van Analog Fest staat.Isabella Rozendaal zet de puntjes op de i in de publicatie En Masse die binnenkort in de boekwinkels ligt.Nieuw in de winkelLhGWR heeft een nieuwe tafel met prachtige stoelen in bruikleen van meubelontwerper Tiddo de Ruiter. Natuurlijk zijn deze ambachtelijke hoogstandjes te koop, ze worden op bestelling gemaakt.We hebben een flinke nieuwe voorraad producten van de Arnhemse keramische ontwerper Lenneke Wispelwey met veel wit, lichtblauw en pink!

 

Nieuw; prachtige superfijne keramische producten van Eva Gevaert.
Kom deze fantastische experimentele hoogstandjes snel bekijken.


Er hangen diverse items uit de nieuwste collectie 'Fliehende Stürme' van Daniela Larue in de rekken bij LhGWR
 
De nieuwe collectie Vlieger & Vandam ligt weer bij LhGWR, met deze keer veel 'Guardian Angels' met pistool.

Tassen in ouderwetse modellen gemaakt van oude transportbanden door een inspirerende jonge ontwerper gemaakt.  'The principal' en 'The Tutor' van Kazmok liggen klaar voor een uitstapje naar Memory Lane. 

 

Wanneer wij een A4 vouwen wordt het een A5 en dan een A6. Wanneer Ferry vouwt wordt het een superhandig portemonneetje. Deze Kleurrijke items uit een lederen A4 van het merk Frrry zijn nu verkrijgbaar bij LhGWR.Tijdens de eindexamens ontdekten we op de fotografie-afdelingen weer een aantal bijzondere publicaties. Één van de absolute toppers 'How Terry likes his coffee' van Florian van Roekel ligt inmiddels in de winkel. 


 

Een indrukwekkend en intiem beeld van 'Asper', een klein plaatsje in Vlaanderen, in dit prachtige fotoboek van Karianne Bueno. Uitgegeven door Schaden. Sinds kort bij LhGWR in de winkel.
  Recente tekeningen en schilderijen (2008-2010) van Marisa Polin, in dit boek met een allesverhullende 'stofomslag'. Tekst door Roos van Put (Kunstbeeld) en José Springer.Lancering Sancho Panza

Op zaterdag 4 september om 19.00 uur lanceren we de nieuwe culturele stadsgids Sancho Panza bij LhGWR. Dit bijzondere project van Jolien Schiphorst won de publieksprijs van de Komeet. De gratis gids, die om de twee maanden wordt uitgegeven, gaat de Haagse cultuursector een smoel geven. Dit bijzondere, door jonge kunstenaars en ontwerpers vormgegeven product, brengt het ‘verborgen’ aanbod van Den Haag aan de oppervlakte. Op de dag van de lancering zal de gratis verkrijgbare stadsgids ook op bijna veertig andere locaties te vinden zijn.

Lees het persbericht >>> 
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.