nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


Nieuwsbrief #18 - 8 april 2009 


Binnenkort: Meimaand ... Designmaand!

Wanneer eind april iedereen is teruggekeerd van de Salone del Mobile in Milaan presenteert Liefhertje en De Grote Witte Reus werk van twee bijzondere ontwerpers. Gedurende de maand mei krijgen ontwerpers David Graas en Timon van der Hijden de vloer. Beiden geven er de voorkeur aan hun werk toe te dienen met een gezonde dosis humor. Lees meer >>>

Opening expositie
Zaterdag 2 mei 2009
17.00 - 21.00 uur
Te bezichtigen t/m 31 mei 2009

Lopende expositie: Marsel Loermans/Marleen Sleeuwits

De expositie is nog te bezichtigen t/m 25 april.
Lees meer over de expositie >>>In de pers

Wederom een kort overzicht van de reacties op de inspanningen van Liefhertje en De Grote Witte Reus en haar kunstenaars. Op het befaamde Trendbeheer ontwikkelde zich een discussie over het werk van met name Marleen Sleeuwits. En op chmkoome's blog kun je een motiverend verslag vinden van de speeddate.
 
Vrijdagmiddag bij Liefhertje

Ook deze vrijdagmiddag ben je weer welkom om vanaf een uur of 16.00 de week af te sluiten met een borreltje bij Liefhertje en De Grote Witte Reus. Gewoon even na je werk- of schooldag ontspannen het weekend ingaan!Wat doen onze kunstenaars zoal?

Sara Vrugt wordt inmiddels volledig in beslag genomen door haar project Een rode draad. De bijbehorende ladies-only workshops zijn inmiddels van start gegaan en de eerste fotosessie van de collectie is achter de rug. Kijk op www.eenrodedraad.nl waar dit allemaal toe leidt.

Sarah Carlier maakt een tocht door het Vlaamse binnenland waar zij beelden voor nieuwe werken wil vinden. Sarah is daar waar de traditie van de mensen is af te lezen en de nukken van het hedendaagse nog geen acceptatie kunnen vinden.

Benieuwd naar wat er uit gaat komen?
Op 6 juni exposeren de beide Sara(h)'s bij Liefhertje en De Grote Witte Reus.

Foto Sara Vrugt: Rogier Chang
 
Speeddate achteraf ...

Afgelopen vrijdag 3 april was het alweer tijd voor de vierde speeddate. Om een korte impressie te krijgen van deze oh-zo-succesvolle activiteit kun je de foto's bekijken op de site van Liefhertje en De Grote Witte Reus.

Bekijk de foto's>>>Uitgelicht: Koninklijke Tichelaar Makkum


Zo aan het einde van april lopen de vaderlandse designbureaus leeg. Alle ontwerpers reizen af naar Milaan waar designers inspiratie opdoen door een bezoek te brengen aan Salone del Mobile. Zij gaan daar vanzelfsprekend naar de presentatie van Koninklijke Tichelaar Makkum. Dit vooraanstaande kwaliteitslabel is voortdurend op zoek naar vernieuwende manieren om het vakmanschap en de specifieke vakkennis die het bedrijf rijk is uit te breiden en te continueren.

Het bedrijf heeft een inspirerende reputatie opgebouwd met samenwerkingsprojecten met onder meer Hella Jongerius, Alexander van der Slobbe, Studio Makking en Bey en natuurlijk Studio Job.
Liefhertje en De Grote Witte Reus heeft de krenten uit de toch al overheerlijke pap gehaald met werken die Studio Makking en Bey en Studio Job maakten voor Koninklijke Tichelaar.
  Alle stukken zijn een traktatie voor het oog, maar de toepassing wordt niet vergeten: De briljante eekhoorn met de gouden eikel van Studio Job staat bij Liefhertje paraat om, in deze tijden van crisis, zijn taak te vervullen. Sparen, omdat het moet!


 

  Lezing Anton Spruit/Marsel Loermans:
Vrijdag 24 april 17.00 uur


Zet het vast in je agenda: Op vrijdag 24 april geven Anton Spruit en Marsel Loermans een lezing waarin de dunne scheidslijn tussen werk in opdracht en autonoom werk centraal staat.

De lezing sluit aan op de expositie die op dit moment te zien is bij Liefhertje en De Grote Witte Reus, waar Loermans en Spruit hun project Dochters der Wijsheid tentoonstellen.

Meer informatie >>>  
     
 
     
  Met regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over de tentoonstellingen, de kunstenaars, activiteiten en winkel.aanmelden nieuwsbrief


     nieuwsbrieven archief
nieuwsbrief #111
nieuwsbrief #110
nieuwsbrief #109
nieuwsbrief #108
nieuwsbrief #107
nieuwsbrief #106
nieuwsbrief #104
nieuwsbrief #103
nieuwsbrief #102
nieuwsbrief #101
nieuwsbrief #100
nieuwsbrief #99
nieuwsbrief #98
nieuwsbrief #97

nieuwsbrief #96

2014
nieuwsbrief #95
nieuwsbrief #94
nieuwsbrief #93
nieuwsbrief #92
nieuwsbrief #91
nieuwsbrief #90
nieuwsbrief #89
nieuwsbrief #88
nieuwsbrief #87

2013
nieuwsbrief #86
nieuwsbrief #85
nieuwsbrief #84
nieuwsbrief #83
nieuwsbrief #82
nieuwsbrief #81
nieuwsbrief #80
nieuwsbrief #79
nieuwsbrief #78
nieuwsbrief #77
nieuwsbrief #76


 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.